burjac@ajd.sik.si

Roman Otok pozabe

PRIPOROČAMO ROMAN, KI STE GA RADI BRALI NA NAŠIH STRANEH – ZDAJ JE TUKAJ

NOV ROMAN  BOJANA BIZJAKA S SOUSTVARJALCI – OTOK POZABE.

    Avtor tokrat preseneča s svojo kreativno inovativnostjo, saj je roman zgradil na nov način, še neuveljavljen v literarni romanopisni produkciji. Na nek način je to polifoničen roman, ki ponudi več zgodb poleg nosilne. Okvir zgodbe se dogaja na malem otoku, kjer nek bogataš ustanovi psihiatrično bolnico, ta pa ponuja več kot le običajno zdravljenje. Ker privabi vrhunskega strokovnjaka za biokemijske procese v možganih, sicer Severnokorejca, dr Zana; ta tam uspešno odpravlja neprijetne spomine s pomočjo kemije in elektromagnetnega valovanja. Na osebni ravni doživi ljubezenski zaplet, ločitev in še druge stresne situacije.

Ker pa se roman ukvarja tudi z zgodbami pacientov, so se nabrale v računalniških datotekah dr Zana, in ta jih prebira. Te zgodbe so napisali soustvarjalci romana: Laura Brateševec, sicer profesorica slovenskega jezika na gimnaziji Vena Pilona. Dominik Kobol, mojster v digitalnem svetu in v pisanju. Peter Krkoč, bivši pevec skupine Skalp, zdaj uspešen menedžer v računalniški sferi, prodaja programov in podobno, v prostem času pa se preizkuša v kreativnih sferah. Naslednja, Jolanda Lesnik, sicer finančna in računovodska strokovnjakinja, ampak njena pretanjena subtilna literarna prebujenost, ponuja zanimive zgodbe. In zadnji soustvarjalec je Matjaž Stibilj, nekdaj knjižničar v Lavričevi knjižnici, zdaj to počne v Brežicah.

Na ta način je roman dobil veliko plasti, ki jih je avtor uspešno vkomponiral v zanimivo zgodbo. Vsekakor je ta roman velik bralski izziv in prijetno napotilo za poletno branje, čeprav ne najbolj lahkotno, ker so v romanu tudi psihološko filozofski odtenki in intervju, pa tudi nekaj haiku verzov najdemo. Konča se na izjemen način, s pesmijo, zadnji hit skupine Skalp – Ma boli te.

In tako oglašuje roman Peter Krkoč, ki je poskrbel za natis, postavitev in tehnično pripravo pa za distribucijo: verslibra.eu@gmail.com, na tem naslovu lahko naročate knjigo.

Ko utihne glasba, ostanejo besede … oziroma sem kar malo ponosen, da sem del nove ustvarjalne dimenzije.

Pisatelj Bojan Bizjak je včeraj izdal roman, ki je unikat v širšem literarnem prostoru. Med drugim v Narodni univerzitetni knjižnici Ljubljana pravijo, da so doslej zabeležili največ tri so-avtorje istega romana. Otok pozabe pa veže šest so-avtorjev. Glavni je Bizjak, ki je v svoj roman odlično zlil kratke zgodbe nekaterih, ki ustvarjamo za literarni portal Burjač.

Bojan pravi, da bomo ta naš novi knjižni diamant predstavili 19. junija ob osmih zvečer, v Mladinskem kulturnem centru Hiša Mladih – Pale, v Ajdovščini.

Arhiv

Prijava na E-novice