burjac@ajd.sik.si

Literarni exstempore

LITERARNI EKSTEMPORE 2024

Spletna revija Burjač in Lavričeva knjižnica organizirata literarni extempore, ki bo potekal 15. 6. 2024, v prijetni okolici Lavričeve knjižnice v Ajdovščini. Taka oblika druženja literatov bo prva tovrstna, kajti slikarji imajo tako obliko umetniškega druženja že normativno vpeljano. Namen take oblike združevanja je vsekakor v kreativni preizkušnji uveljavljenih in manj uveljavljenih literatov. Poskusili bomo ujeti duha ustvarjalne energije v Ajdovščini in njeni lepi in zanimivi okolici. Na ta način želimo dati možnost udeležencem, da začutijo to pokrajino, da jim da kreativni sunek in najdejo v sebi zgodbo. Predlagali smo pet tem, seveda pa je zaželena tudi lastna pobuda. Vse napisane stvaritve bomo pregledali, najboljše objavili v spletni reviji, vsi pa bodo imeli možnost prebrati dnevno produkcijo na zaključnem večeru, ki se bo odvijal za Lavričevo knjižnico, v prijetni senci lip. Glede načina pisanja: telefoni, tablice, prenosniki, ni omejitev, tehnično podporo bo ponujala Lavričeva knjižnica.(Polnjenje baterij in podobno) Lokacija pisanja bo odvisna od vas samih: parki v Ajdovščini, lokali, oklica, izvir Hublja, morda na Trnovski planoti, kjerkoli.

    Prijave dobite na navedenem elektronskem naslovu in v Lavričevi knjižnici. Pošljete jih na: besedovalnica@gmail.com. V prijavi navedite starost, spol, priimek in ime in fizični naslov, telefonsko številko. Prijave sprejemamo do 31. 5. 2024, dodatne informacije na Tel: 041 233 021

        Program:

        Ob 10. uri dopoldan zbor za Lavričevo knjižnico, kjer bomo udeležence evidentirali in seznanili z nadaljnjim potekom (kosilo bo predvidoma ob 14, uri)        Ob 17, sprejem izdelkov na USB ključu ali poslanih na zgoraj omenjeni elektronski naslov.

       Ob 19, 30. prebiranje izdelkov, z glasbenimi odmori. Sledilo bo spontano druženje.

Predlagane teme:

  1. Šepet reke
  2. Za obzidjem.
  3. Poletje v očeh.
  4. Iskre duš na starem trgu.
  5. Zid molka.(Karantenske zgodbe)

Če bo število udeležencev preseglo organizacijski potencial, bomo primorani nazadnje prijavljene žal odkloniti in jim ponuditi možnost na morebitnem poznojesenskem srečanju. Ker je taka oblika literarnega ustvarjanja precej nova, likovniki imajo s tem bogate izkušnje, smo pač še tipajoči, zato prosimo za strpno razumevanje. Veselimo se vašega odziva in kvalitetnih kratkoproznih del, ki bodo nastajala v Ajdovščini in njeni okolici.

Arhiv

Prijava na E-novice